Product

SessionPanels toont de werkverdeling binnen je team en de status in panelen met handige bedienblokken. Je start SessionPanels in je internetbrowser vanaf een beveiligde login pagina. Je kan de QPIT Cloud server of je eigen webserver gebruiken. Vraag een account aan met het formulier.

Onderdelen

SessionPanels bestaat uit panelen met bedienblokken en actie en filtergroepen. Hierop staan de werkzaamheden voor het team en de persoonlijke acties in een Kanban visualisatie. Afhankelijk hoe je Agile, Lean of Scrum toepast, kan je kiezen welke panelen je wilt gebruiken. De basis bestaat uit het Dashboard, Backlog, Daily Scrum en Plan paneel.

Lees meer »

Daily Scrum

Dit gebruik je vóór en tijdens het team overleg. Je werkt de status van de taken direct bij of maakt nieuwe taken aan. Dit gaat snel via de innovatieve bedienblokken. Je sleept de bedien- of actieblokken naar de gewenste kolom of gebruikt ze als filter. Met de editor maak je snel notities of een schets. Ook kan je direct taken mailen en afspraken maken.

Lees meer »

Backlogs

Het Backlog paneel gebruik je voor het indelen van de werkzaamheden en het plannen. Je beheert de backlogs met werkzaamheden. Dit kan als een user story of backlog item. Per Set kan je een team koppelen en de teamrollen aangeven. Je kan de prioriteit van de werkzaamheden instellen en taaksjablonen koppelen.

Lees meer»

Instellen

De weergave en de beschikbare panelen kan je eenvoudig instellen voor het team, de producteigenaar, de klant en andere betrokkenen. Daarbij zijn uitgebreide rapportage-, import-, export- en e-mail functies te kiezen. Met de bedienblokken op het Instellenpaneel zijn de basisgegevens, opties, accounts en rechten snel bij te werken.

Lees meer »

Story editor

Om transparantie naar de klant te verhogen, definieer je het werk in het User Story formaat. SessionPanels helpt je met de Story editor het formaat eenvoudig en snel te gebruiken. Daarnaast ondersteunt de editor testgedreven development en integrale functionele voorwaarden bij story refinement.

Lees meer »

Inschatten

Voor het vergelijken en inschatten van de werkzaamheden deel je punten uit. Individueel en in een team sessie met Planning Poker of T-shirt sizing. Bij de uitvoering kan je direct de voortgang inzien met burn-down charts, persoonlijk instelbare grafieken en taartdiagrammen.

Lees meer »